Duur puntenverlies AS Roma geeft Atalanta weer extra hoop op Champions League

AFP

Martijn Baars • 00:04, 06-05-2019 / Laatste Update: 19:15, 05-01-2024

In de strijd om kwalificatie voor de Champions League is AS Roma ontsnapt aan een nederlaag. De ploeg van coach Claudio Ranieri kwam bij het laag geklasseerde Genoa met 1-1 goed weg. Diep in de extra tijd miste Antonio Sanabria namens de thuisclub nog een strafschop. Het puntenverlies van Roma is goed nieuws voor het Atalanta van De Roon en Hateboer, die wonnen namelijk wel.

De 2 treffers vielen in de slotfase. Het doelpunt van de bezoekers kwam op naam van Stephan El Shaarawy, die in de 82e minuut de score opende (0-1). Cristian Romero maakte in de laatste minuut van de reguliere speeltijd gelijk. Daarna stopte doelman Antonio Mirante de strafschop van Sanabria. Justin Kluivert viel in de 71e minuut in bij de Romeinen. Ploeggenoot Rick Karsdorp mocht in de 89e minuut nog even meedoen.

Champions League

Met nog 3 speelronden te gaan, heeft nummer 4 Atalanta nu 3 punten voorsprong op AS Roma. De top 4 van de Serie A plaatst zich voor de Champions League.