Dybala schiet Juventus voorbij FC Porto

admin • 23:37, 14-03-2017 / Laatste Update: 19:15, 08-01-2024

Juventus plaatste zich dinsdagavond ten koste van FC Porto voor de kwartfinale van de Champions League. De Italianen wonnen met XXX in Turijn. Tijdens de heenwedstrijd was de regerend landskampioen van Italië met 2-0 te sterk.

Vlak voor rust leken de bezoekers al de nekslag te krijgen. Verdediger Maxi Pereira kreeg direct rood en Juventus kreeg een strafschop. De Argentijnse aanvaller Paulo Dybala schoot de bal onberispelijk achter doelman Iker Casillas.

Quell'esatto momento in cui la ⚽️... #JuveFCP pic.twitter.com/jiwVxvAW8v

— JuventusFC (@juventusfc) March 14, 2017

Onmogelijke opdracht

Door de rake penalty van Dybala werd de opdracht voor Porto bijna onmogelijk. De ploeg van Nuno Santo moest 4 treffers maken om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Die opdracht bleek te lastig voor de Portugezen.

Wissel

Juventus speelde rustig de bal rond en gaf Porto geen kans. Doelpuntenmaker Dybala werd ruim 10 minuten voor tijd naar de kant gehaald voor Tomas Rincon.

De loting voor de kwartfinale van de Champions League is vrijdagmiddag. Leicester City, Real Madrid, FC Bayern München, FC Barcelona en Borussia Dortmund plaatsten zich ook al voor de volgende ronde.