Dzeko Romeinse held na blessuretijd-goal tegen laagvlieger

BSR Agency

admin • 23:55, 23-02-2019 / Laatste Update: 06:18, 08-01-2024

Edin Dzeko heeft er in de vlak voor tijd voorgezorgd dat AS Roma niet opnieuw puntverlies zou lijden in de Italiaanse competitie. De Bosnische spits bezorgde zijn ploeg in de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Frosinone in de 5e minuut van de blessuretijd de winst: 2-3.

Frosinone was in de 5e minuut op voorsprong gekomen na geklungel bij AS Roma. Steven Nzonzi leverde de bal op eigen helft zomaar in bij Camillo Ciano, die vanaf zo'n 20 meter direct besloot te schieten. Keeper Robin Olsen verwerkte de bal zo slecht, dat die via zijn armen in het doel belandde.

De Romeinen zetten de achterstand na zo'n half uur spelen in een tijdsduur van 3 minuten om in een voorsprong, dankzij doelpunten van Dzeko en Lorenzo Pellegrini.

Wat deed onze Justin Kluivert?

Die zag vanaf de bank hoe Frosinone 10 minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam. Vlak voor het verstrijken van de blessuretijd bezorgde Dzeko de Romeinen toch de volle buit. De ploeg van trainer Eusebio Di Francesco staat op de 5e plaats met 44 punten, één minder dan AC Milan. De top 4 in Italië plaatst zich voor de Champions League.