Eden Hazard redt blunderende Courtois en zorgt voor openingszege België in EK-kwalificatie

BELGA

Martijn Baars • 23:53, 21-03-2019 / Laatste Update: 21:30, 05-01-2024

België is aan de EK-kwalificatie begonnen met een thuiszege op Rusland. Bondscoach Roberto Martínez, die in aanloop naar het duel veel afmeldingen kreeg wegens blessures, zag zijn ploeg in het Koning Boudewijnstadion met 3-1 winnen.

De zege was niet alleen een opluchting voor de Spaanse coach, maar ook voor doelman Thibaut Courtois. De in een vormdip verkerende keeper van Real Madrid ging vlak na de openingstreffer van Youri Tielemans enorm in de fout toen hij te lang treuzelde bij het wegwerken van de bal. Denis Cheryshev profiteerde en zorgde in de 16e minuut voor de 1-1.

Hazard zorgt voor zege

Eden Hazard bezorgde de nummer 3 van het afgelopen WK alsnog de zege. De aanvaller van Chelsea benutte op slag van rust een zelf uitgelokte strafschop en maakte er in de slotfase op aangeven van Michy Batshuayi ook nog 3-1 van.