Eerste puntverlies voor United in nieuwe seizoen na wereldgoal Neves en gemiste pingel Pogba

Bart van der Wijst • 00:51, 20-08-2019 / Laatste Update: 01:57, 05-01-2024

Manchester United heeft geen 100 procent score meer in de Premier League. Waar vorige week overtuigend met 4-0 werd gewonnen van Chelsea, haperde de motor maandagavond tegen Wolves. Het werd bij een behoorlijk leuke voetbalpot in Molineux Stadium 1-1. Er gebeurde genoeg.

Manchester United was heer en meester in de 1ste helft en dat leverde halverwege een 0-1 voorsprong op. Anthony Martial jankte de bal hard tegen de touwen na een assist van Marcus Rashford. Nog voor rust had ManUtd de kans om de score te vergroten, maar Martial vergat de bal mee te nemen.

(tekst loopt door onder video)

Gouden wissel, lekkere goal en gemiste pingel

Wolves, bekend als reuzendoder, speelde maar tam en trainer Nuno besloot in te grijpen in de rust. Hij bracht Adama Traoré voor Matt Doherty. Dat zorgde meteen voor het gewenste effect. Manchester United werd onder druk gezet en na enkele waarschuwinkjes lag de bal er in. En hoe?! Na een perfect ingestudeerde corner kwam de bal voor de voeten van Rúben Neves. De Portugees krulde vervolgens het leer achter David de Gea.

Toch leek United de 3 punten mee te nemen uit Wolverhampton. Paul Pogba ging onderuit in het strafschopgebied en scheidsrechter Jon Moss kon niks anders doen dan de bal op de stip leggen. Diezelfde Pogba ging achter de bal staan, maar: MIS! Rui Patricio ranselde de bal uit de goal. Zo eindigde de wedstrijd in 1-1.