Egypte wurmt zich dankzij Salah langs Congo

EPA

admin • 10:25, 27-06-2019 / Laatste Update: 20:18, 07-01-2024

Met Mo Salah in een hoofdrol heeft Egypte ook zijn tweede wedstrijd op de Afrika Cup gewonnen. In Caïro was het gastland met 2-0 te sterk voor Congo. Door de winst verzekerde Egypte zich met nog 1 duel te gaan van de achtste finales.

De verliezend finalist van 2 jaar geleden kreeg het voor eigen publiek niet cadeau tegen Congo. Salah had zijn land een droomstart kunnen bezorgen toen hij in de vierde minuut vrij voor het doel verscheen. De vedette van Liverpool mikte echter naast. Niet veel later was Marcel Tisserand dicht bij een treffer voor Congo toen hij uit een hoekschop de lat raakte.

Een slimme cornervariant zette Egypte halverwege de eerste helft op voorsprong. Aanvoerder Ahmed Al-Muhamadi kon scoren nadat de Congolese defensie een indraaiende voorzet van Salah niet goed kon verwerken.

De aandringende bezoekers hadden vervolgens de pech dat Jonathan Bolingi opnieuw de lat raakte. Maar in een fase dat Congo steeds dichter bij de gelijkmaker kwam, sloeg Egypte aan de andere kant toe. Uiteraard via Salah, die vlak voor rust fraai afrondde na prima voorbereidend werk van Trezeguet: 2-0.

In de tweede helft liet Egypte aanvallend niet veel meer zien. De ploeg van de Mexicaanse coach Javier Aguirre beperkte zich vooral tot het verdedigen van de voorsprong. Het bleek genoeg om het onmachtige Congo te verslaan.

Egypte vervolgt het toernooi om de Afrika Cup nu met 22 spelers.