Eigen fans wachten AS Roma-speler Nicolò Zaniolo op en bedreigen hem met de dood

30 januari 2023

Pro Shots
Nicolò-Zaniolo

Nicolò Zaniolo is in de nacht van zondag op maandag achtervolgd door een groep gewapende mannen en voor zijn huis met de dood bedreigd. Dat melden diverse Italiaanse media. De mannen zouden fans van AS Roma zijn.


Nicolò Zaniolo wil vertrekken bij AS Roma en werd vorige week al gelinkt aan onder meer Tottenham Hotspur. Zijn vertrekwens heeft hij de afgelopen weken dan ook duidelijk kenbaar gemaakt, maar fans van de club nemen dat de 23-jarige Italiaan behoorlijk kwalijk. Zij willen de voetballer in ieder geval snel kwijt, maar een 15-tal fans ging wel heel ver afgelopen nacht. Zaniolo werd door de supporters gevolgd naar zijn huis, waar ze hem bedreigden met de dood.

'We gaan je leven heel zwaar maken'
De boodschap van de fans was duidelijk: als Zaniolo bij Roma blijft, gaan ze zijn leven heel zwaar maken. Zaniolo belde na de bedreigingen direct de politie, die binnen een paar minuten arriveerde. Zij zijn inmiddels een onderzoek gestart naar de intimidatie en de bedreigingen. Zaniolo heeft de training van maandagochtend, in overleg met de club, overgeslagen.

Vertrekwens
Zaniolo kan dit seizoen niet overtuigen bij AS Roma en wil daarom vertrekken. Hij zou zelfs gezegd hebben niet meer voor de club uit te willen komen. Bournemouth had 35 miljoen euro over voor de middenvelder, maar dat zag Zaniolo niet zitten. Ook AC Milan zou geïnteresseerd zijn.

De speeltijd voor de middenvelder lijkt komende tijd vrijwel nihil. "Mensen die voor Roma willen spelen, moeten voor dit team willen vechten. Als je geen deel wil uitmaken van de familie, moet je een oplossing vinden en vertrekken", aldus trainer José Mourinho.

Spandoeken
Eerder op de avond waren er in Rome al meerdere spandoeken te zien waarbij Zaniolo werd uitgemaakt voor verrader. Ook is er in de Italiaanse hoofdstad op diverse plekken graffiti te zien met teksten over de Italiaan.

Ook Rick Karsdorp al opgezocht
Ook Rick Karsdorp lag eind vorig jaar al overhoop met Roma-fans, nadat Mourinho vond dat hij zich niet voldoende zou hebben ingezet tijdens een wedstrijd. En ook toen waren de supporters boos: zij wachtten de Nederlander ook thuis op. Karsdorp zou toen een tijdje buiten Rome gewoond hebben.