Eintracht Frankfurt met Bas Dost verpest kansen van Bosz op koppositie

BSR Agency

admin • 00:32, 19-10-2019 / Laatste Update: 10:04, 08-01-2024

Bayer Leverkusen had vanavond de koppositie kunnen pakken in de Bundesliga, maar de ploeg van Peter Bosz ging met 3-0 onderuit bij Eintracht Frankfurt en staat nu 8ste.

Bas Dost zorgde in de 80ste minuut voor de 3-0 eindstand in de met 51.000 fans gevulde Commerzbank-Arena in Frankfurt, waar Eintracht uitstekend aan de wedstrijd was begonnen. De Portugese spits Gonçalo Paciência scoorde vorig seizoen slechts 3 keer in 11 optredens, maar is dit seizoen na het vertrek van Luka Jovic en Sébastien Haller basisspeler geworden bij Eintracht Frankfurt.

Met 5 goals in 8 duels maakt de 25-jarige spits uit Porto het vertrouwen van coach Adi Hütter voorlopig volledig weer. In de 4de minuut scoorde hij na een goede dieptepass van Danny Da Costa en 12 minuten later schoot hij een strafschop binnen na overduidelijk hands van Bayer Leverkusen-verdediger Aleksandar Dragovic.

Dost pakt weer een goaltje mee

Bosz wisselde na een halfuur spelen al en daarna liep het zeker wat beter, maar echt gevaarlijk werd zijn team maar nauwelijks. 10 minuten voor tijd maakte Bas Dost zijn 3de goal in 5 competitieduels sinds zijn terugkeer naar de Bundesliga.

Tekst loopt door onder de video.

🇳🇱 | Wie anders dan 'Plattfußbomber' Bas Dost deelt de genadeklap uit aan het Leverkusen van Peter Bosz: 3-0!#sgeb04 pic.twitter.com/5X3R4uizgU