Eintracht Frankfurt springt ineens van plek 7 naar 2 in de Bundesliga

Photo News

Martijn Baars • 23:43, 26-01-2018 / Laatste Update: 09:39, 07-01-2024

Eintracht Frankfurt is ineens de knappe nummer 2 in de Bundesliga. Wat eigenlijk hetzelfde is als 'best of the rest', met Bayern München in dezelfde competitie. De ploeg van Jetro Willems en Jonathan de Guzman won vrijdagavond zwaarbevochten van Borussia Mönchengladbach: 2-0.

Frankfurt kwam daardoor op 33 punten uit 20 wedstrijden, 14 punten minder dan koploper Bayern München, dat zaterdag TSG 1899 Hoffenheim ontvangt.

Van 7 naar 2

De ploeg van trainer Niko Kovac sprong van de 7e naar de 2e plek. Eintracht Frankfurt passeerde Borussia Dortmund (30 punten), Borussia Mönchengladbach, RB Leipzig, Schalke 04 en Bayer Leverkusen (allemaal 31 punten).

Goals

Kevin-Prince Boateng opende kort voor rust de score. De bezoekers kregen een kwartier voor tijd een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar Thorgan Hazard schoot een strafschop op de lat. In blessuretijd besliste invaller Luka Jovic het duel. Willems bleef op de bank, De Guzman is op de weg terug na een schouderblessure.