EK-kwalificatie: Frankrijk en Engeland winnen makkelijk, Portugal speelt gelijk (video's)

AFP

Bart van der Wijst • 23:48, 25-03-2019 / Laatste Update: 13:02, 12-12-2023

Frankrijk en Engeland hebben ook hun 2de wedstrijd in de EK-kwalificatie gewonnen. Les Bleus versloeg in eigen huis IJsland (4-0), terwijl Engeland eenvoudig won uit bij Montenegro (1-5). Portugal speelde ook hun 2de pot voor kwalificatie van Euro 2020 gelijk. Ditmaal tegen Servië.

Frankrijk-IJsland: 4-0 (Groep H)

Vooral na rust gaf de wereldkampioen een showtje weg aan het aanwezige publiek. Voor de thee zette Samuel Umtiti Les Bleus op voorsprong door een perfecte voorzet van Kylian Mbappé binnen te knikken. Diezelfde Mbappé scoorde de 3-0 en gaf ook nog eens de assist bij de laatste treffer van Antoine Griezmann. Tussendoor maakte Olivier Giroud de 2-0.

🇫🇷 Ook Frankrijk snel op voorsprong tegen IJsland 🇮🇸. Umtiti doet het. pic.twitter.com/Jm6jYGlCbo

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) 25 maart 2019

Montenegro-Engeland: 1-5 (Groep A)

Bij de Three Lions waren ze nog aan het slapen in het eerste kwartier. Marko Vesovic profiteerde daarvan en maakte de openingstreffer. Toch herstelde Engeland de schade voor rust door doelpunten van Michael Keane en Ross Barkley. Via nogmaals Barkley, Harry Kane en Raheem Sterling werd het nog 1-5.

Portugal-Servië: 1-1 (Groep B)

De mooiste treffer van de avond kwam op naam van Danilo. Hij peerde van een goede 30 meter hard raak. Daarmee maakte hij de vroege o-1 van Ajacied Dusan Tadic onschadelijk. De Serviër benutte vroeg in de wedstrijd een strafschop. Ook viel Cristiano Ronaldo nog uit met een hamstringblessure.

💪 Dusan Tadic scoort uit een penalty voor Servië tegen Portugal. Tadic 1, Ronaldo 0 pic.twitter.com/OtTnJNYpoC

Golaçoooooooooooo! Danilo neemt de rol van Ronaldo over! Portugal op 1-1 tegen Servië pic.twitter.com/rkEKoZ83JQ