El Clásico mogelijk naar Madrid vanwege Catalaans zooitje

16 oktober 2019

AFP

Het is een bende in Barcelona! Door protesten in Catalonië is het sterk de vraag of Barcelona - Real Madrid op 26 oktober gespeeld kan worden in Camp Nou. De organisatie van La Liga overweegt om de Clásico te verplaatsen naar Madrid.


In Barcelona en andere steden in de Spaanse regio Catalonië hebben duizenden demonstranten dinsdagavond opnieuw geprotesteerd tegen de veroordeling van 9 separatistische leiders. Onder meer de voormalig Catalaanse vicepremier Oriol Junqueras is tot 13 jaar cel veroordeeld voor zijn rol in het onafhankelijkheidsreferendum van 2017. Andere leiders kregen gevangenisstraffen van 9 tot 12 jaar.

Verplaatsen naar Madrid
De organisatie van La Liga overweegt na nieuwe aangekondigde protesten op zaterdag 26 oktober om de Clásico tussen Barcelona en Real Madrid op die dag te verplaatsen van Camp Nou naar het Estadio Santiago Bernabéu in Madrid.

Eerst thuis
Barça zou dit seizoen eigenlijk eerst thuis spelen tegen de rivaal, maar door alle onrust in en rondom Barcelona wordt nu gekeken of de 2 Clásico's omgedraaid kunnen worden. In dat geval zou Barcelona - Real Madrid op 1 maart plaatsvinden en Real Madrid - Barcelona volgende week zaterdag.

Barcelona staat momenteel 2de in La Liga met een achterstand van 2 punten op koploper Real Madrid. Aanstaande zaterdag gaat Barça op bezoek bij Eibar (13.00 uur) terwijl Real Madrid dan de uitwedstrijd tegen Real Mallorca (21.00 uur) speelt.