EL Groep B: Olympiakos ondanks verlies tegen koploper toch door

admin • 22:12, 08-12-2016 / Laatste Update: 01:54, 06-01-2024

Olympiakos is ondanks een nederlaag tegen koploper APOEL Nicosia toch door in de Europa League. De Grieken verloren donderdagavond weliswaar met 2-0 in Cyprus, maar gaan toch door. Young Boys, dat met 3-0 won van FC Astana, is de grote verliezer: het heeft net als Olympiakos 8 punten maar het onderling resultaat van de Grieken is beter.

APOEL Nicosia

Het ging dus nog wel degelijk ergens om in groep B. APOEL was al door en kreeg Olympiakos op bezoek. De Grieken kregen het niet voor elkaar om zelf te zorgen voor zekerheid. Oud-PSV'er Manuel da Costa scoorde in de 20e minuut vanuit een penalty en na rust was het Igor de Camargo die in de 83e minuut voor de beslissende 2-0 zorgde.

Young Boys

In Zwitserland won Young Boys met 3-0 van FC Astana. De goals vielen pas na rust. Michael Frey opende de score in de 63e minuut. 3 minuten later verdubbelde Guillaume Hoarau de score en Thorsten Schick zorgde in de 71e minuut voor de beslissing.

Olympiakos en APOEL zien we na de winter dus terug. Voor Young Boys en FC Astana zit de Europa League erop.