EL: Kleine club Brøndby IF stunt tegen Hertha uit Berlijn

admin • 08:52, 05-08-2016 / Laatste Update: 17:10, 07-01-2024

Brøndby IF heeft donderdagavond voor een verrassing gezorgd door Hertha BSC uit de Europa League te zetten. De 3-1 in Denemarken was meer dan genoeg op de 1-0-nederlaag in Berlijn goed te maken. Teemu Pukki beet de Duitsers het hardst. De Finse aanvaller scoorde 3 keer. Vedad Ibisevic deed iets terug.

Buffel

Racing Genk bereikte de laatste voorronde door Cork City ook in Ierland te verslaan: 1-2. Thomas Buffel (35) en Sébastien Dewaest scoorden voor de Belgen. Doelman Marco Bizot en Sandy Walsh hadden een basisplaats. AA Gent was na de 5-0 thuis al zeker en nam in Roemenië tegen Viitorul genoegen met 0-0.

Tannane

Saint-Étienne maakte de tegenvallende heenwedstrijd tegen AEK Athene (0-0) goed door in Griekenland met 1-0 te winnen. Robert Beric maakte de goal halverwege de eerste helft. Oussama Tannane speelde de hele wedstrijd. Hij zal in de play-offs Heracles Almelo, de club waar hij doorbrak, niet tegenkomen.

West Ham

West Ham United ging door ten koste van NK Domzale: 3-0. Cheikhou Kouyaté maakte er voor rust twee. Sofia Feghouli had in de slotfase succes. De Engelsen hadden in Slovenië met 2-1 verloren.