EL: Oostenrijk haalt Nederland weer in op UEFA-ranking; Salzburg wel eruit

14 maart 2019

AFP

FC Salzburg heeft donderdag met 3-1 gewonnen van Napoli in de Europa League. Dat betekent dat Oostenrijk Nederland weer heeft ingehaald op de UEFA-ranking met de prestaties van de nationale teams. Deze ranking bepaalt hoeveel Europese tickets ieder voetballand krijgt.


De overwinning van Salzburg was niet genoeg om door te gaan in de Europa League. Napoli had de heenwedstrijd namelijk met 3-0 gewonnen, dus Napoli is door naar de kwartfinale. Het feit dat Salzburg gewonnen heeft, wil zeggen dat Ajax minimaal een keer gelijk moet spelen in de kwartfinale van de Champions League.

Alleen dan is Nederland weer langs Oostenrijk en is het zeker van de elfde plaats op de coëfficiëntenranglijst. Dat leidt tot een direct ticket voor de Champions League. De loting voor Ajax is morgen (vrijdag). Bekijk hier op welke zender de loting te zien is.

Dinamo Kiev - Chelsea 0-5
Chelsea had door een ontketende Oliver Giroud een makkelijke avond bij Dinamo Kiev. De Franse aanvaller maakte een perfecte hattrick: met rechts, met links en met het hoofd scoorde hij: 0-5.


Krasnodar - Valencia 1-1
Valencia heeft voor een zieke sensatie gezorgd in de blessuretijd. De Spanjaarden waren op de rand van uitschakeling na de late 1-0 van Krasnodar. Na de 2-1 in Mestalla was de 1-0 in Rusland voldoende geweest voor Krasnodar om door te gaan naar de volgende ronde in de Europa League. Maar Gonçalo Guedes zorgde in de 93ste minuut voor de 1-1, waardoor Valencia door is.
Robert Hüsken
Edele redacteur volgt de paardensport, (Duits) voetbal, handbal en eigenlijk alle andere sporten ook. Watcher RB Leipzig. Schrijft in galop!