Engeland wint troostfinale Nations League na strafschoppen, keeper Pickford scoort en redt

AFP

Martijn Baars • 19:52, 09-06-2019 / Laatste Update: 23:11, 12-12-2023

Engeland heeft zondagmiddag de troostfinale van de Nations League gewonnen. Pas na 120 minuten voetbal en 12 genomen strafschoppen won Engeland van Zwitserland, nadat de wedstrijd in 0-0 was geëindigd.

Er was in de lang durende wedstrijd eigenlijk maar 1 ploeg die verdiende te winnen en dat was Engeland. Zeker in de eerste helft kreeg de ploeg van bondscoach Gareth Southgate de beste kansen. Zwitserland werd gedwongen met man en macht te verdedigen en af en toe op de counter aan aanvallen te denken.

VAR keurt goal af

Pas in de 84e minuut leek Engeland de verdiende zege te pakken. Callum Wilson werkte een rebound binnen achter Yan Sommer voor de 1-0, maar zag zijn goal door de VAR worden afgekeurd. Wilson, spits van Bournemouth in de Premier League, trok een verdediger onderuit vlak voordat hij scoorde.

Sterling op de lat, dus penalty's

In de verlenging was Engeland nog een keer heel dichtbij een goal, maar Raheem Sterling schoot een vrije trap op de lat. Penalty's moesten uiteindelijk de beslissing brengen.

Keeper neemt penalty

Daarin nam zelfs Engeland-keeper Jordan Pickford een penalty. Hij bleef kalm en schoot, net als de 8 voorgaande spelers, de pingel perfect binnen. Er werd geen enkele strafschop gemist in de eerste 10 pogingen, dus werd het sudden death. De Everton-doelman bracht zijn land de 3e plek in de Nations League Finals toen hij de strafschop van Josip Drmic stopte: 6-5 Engeland!

Zondagavond is de grote finale tussen Nederland en Portugal.