Engels voetbaltalent (20) pleegt zelfmoord na veel blessures en angsten

17 augustus 2019

Joel Darlington was een getalenteerde voetballer uit Engeland van 20 jaar oud. Hij pleegde op 18 maart zelfmoord nadat een aantal langdurige blessures zijn mentale gezondheid had beïnvloed. Dat blijkt uit een onderzoek, schrijft de The Mirror.


Dankzij een ernstige rugblessure en andere problemen leed Darlington aan grote angsten. Hij stopte daardoor ook met zijn schoolcarrière en op 18 maart werd de 20-jarige voetballer dood gevonden. Darlington had zichzelf opgehangen: zijn broertje vond hem in de garage van het huis.

Dromen ver weg
Joel Darlington deed een tijd mee bij de jeugd van Manchester United. Het avontuur bij The Red Devils eindigde snel want hij brak zijn arm. Later heeft hij ook een kans gekregen bij Shrewsbury Town, maar daar werd hij uiteindelijk niet aangenomen om in de opleiding te gaan spelen.

In het seizoen van 2016/17 speelde hij voor Bala Town FC. Een voetbalclub uit Bala in Wales. De club speelt in de League of Wales. Darlington werd in dat seizoen topscorer. Na zijn dood beschreef het hoofd van de jeugdacademie van Bala Town FC, Darlington ook als een uitzonderlijk talent.