Enrique over Messi: 'Hij maakt zelfs het verschil als hij thuis aan het diner zit'

admin • 11:17, 24-04-2017 / Laatste Update: 16:01, 07-01-2024

Hij kreeg de afgelopen periode af en toe kritiek, maar zondagavond nam Lionel Messi Barça in een topwedstrijd bij de hand. De Argentijnse vedette besliste de Clásico tegen Real Madrid door diep in blessuretijd het winnende doelpunt te maken: 2-3. In de eerste helft scoorde Messi ook al de 1e Barça-goal.

,,Messi maakt zelfs het verschil als hij thuis aan het diner zit'', grapte trainer Luis Enrique na de belangrijke zege voor Barcelona, dat nu weer meedoet in de strijd om het kampioenschap. ,,Hij is de beste speler aller tijden. En geloof me: ik heb veel wedstrijden gezien. Spelers zijn nu beter op hem ingespeeld en op hem voorbereid. En nog maakt hij het verschil.''

500e goal

Tegen Real maakte Messi zijn 500ste doelpunt voor Barcelona. Aanvoerder Andrés Iniesta: ,,Het is een eer dat hij voor Barcelona speelt. Hij blijft ons verbazen. De titel is weer in zicht.''