Erik Pieters met een zesje (!) in Franse Team van de Week

6 mei 2019

AFP

In een competitie waar Paris Saint-Germain met bijna 20 punten verschil kampioen wordt, lijkt het niveau niet heel erg hoog. Daarom ligt misschien ook wel de lat wat lager bij het bepalen van het Team van de Week door sportkrant L'Equipe, getuige de uitverkiezing van onze eigen Erik Pieters met rapportcijfer 6.


Toegegeven, Pieters gaf wel de assist op John Stiven Mendoza bij de 0-1 van zijn club Amiens in de uitwedstrijd tegen Montpellier. Omdat Florent Mollet 10 minuten voor tijd nog gelijk maakte, was Pieters' assist net niet genoeg voor de 3 punten. De Franse sportkrant L'Equipe beloonde hem met een 6, maar dat was dus wel genoeg voor een plekje in het Team van de Week.

Veel hoogvliegers waren er trouwens niet in de wekelijkse uitverkiezing. De beste spelers van speelronde 35 waren keeper Walter Benítez, die voor Nice in de blessuretijd een penalty van Cavani (PSG) stopte en aanvaller Remy Cabella, die scoorde en een assist gaf in de 2-3 overwinning van zijn ploeg Saint-Étienne bij AS Monaco. Zij kregen allebei een 8, de rest van het team moest het doen met een 7.