Ten Hag waarschuwt Man United-fans voor kopie: ‘Het kán geen Ajax 2.0 worden’

18 juli 2022

Proshots
Erik ten Hag Man United Fans Waarschuwing Geen Ajax 2.0

Manchester United-manager Erik ten Hag heeft de supporters van zijn nieuwe ploeg gewaarschuwd: de gevallen Premier League-grootmacht wordt géén Ajax 2.0, al wil de coach uiteraard wel voor 'voetbal' zorgen.


Tegen de Engelse pers heeft Ten Hag onderhand meermaals aangegeven dat hij de identiteiten van de spelers van toen en tegenwoordig niet kan veranderen. De 52-jarige Ten Hag zit in de laatste fase van de voorbereiding op het seizoen 2022/2023. Het spel van United daarentegen vertoont na enkele weken al light-trekjes van Ten Hag's hoog druk zetten-tactiek. The Red Devils spelen op trainingskamp in Australië nog tegen Crystal Palace (19 juli) en Aston Villa (23 juli).

Waarschuwing aan United-fans
"Het zal niet lijken op het team bij Ajax", zei Ten Hag maandag tegen de pers. "Dat kan ook niet, want de elftallen bestaan uit verschillende spelers. Daarmee speel je anders voetbal, dat lijkt me duidelijk. Het gaat om welke spelers je tot je beschikking hebt, aangezien ik als trainer iemands karaktereigenschappen niet kan veranderen."

Ook ging Ten Hag in op zijn stokpaardje: het proces. "Het is aan mij om een structuur in een team te bouwen, een platform waarop we terug kunnen vallen om wedstrijden te kunnen winnen. Dat gaat in groepsverband, maar ook individueel. Iedere speler heeft wat dat betreft zijn eigen 'thema's'. Dat teamproces wordt uiteindelijk gesmeed en uitgevoerd."