Eriksen schiet Denemarken met hattrick aan mooie goals naar WK (video)

AFP

admin • 23:36, 14-11-2017 / Laatste Update: 08:26, 05-01-2024

Denemarken mag een standbeeld gaan maken voor Christian Eriksen. De middenvelder zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de Denen de tickets naar Rusland kunnen boeken. Denemarken won overtuigend met 1-5 bij Ierland. Dat was meer dan genoeg nadat de 1ste wedstrijd in 0-0 eindigde.

Goed begin Ierland

Toch begon Ierland in Dublin uitstekend aan de wedstrijd, want na een kleine 6 minuten was het al raak via Shane Duffy. Daar ging wel een knullig momentje van Nicolai Jørgensen aan vooraf. Helaas gaan we die geweldige Ierse fans niet tijdens het WK zien, want al vrij snel na de 1-0 stonden de Denen opeens met 1-2 voor. Eerst was daar de ongelukkige eigen goal van verdediger Cyrus Christie en niet lang daarna deed Eriksen dit.

In de 2de helft ging de grote Christian Eriksen-show vrolijk verder. De 1ste goal was er al 1 om in te lijsten, maar goal 2 en vooral de 3de goal waren om door een ringetje te halen.

Bendtner scoorde vanaf de strafschopstip nog de 1-5. Na de overwinning van Zweden gisteren op Italië is er dus weer Scandinavisch succes. Denemarken zien we dus komende zomer ook terug op het WK in Rusland. Voor de Denen is het dan te hopen dat Eriksen het dan ook op zijn heupen heeft.