Erling Haaland voor Borussia Dortmund: 67 wedstrijden, 68 goals

Bart van der Wijst • 21:36, 19-09-2021 / Laatste Update: 21:47, 04-01-2024

Borussia Dortmund heeft zondagavond gewonnen van Union Berlin: 4-2. In eigen huis eiste wie anders dan Erling Haaland de hoofdrol op met 2 goals. Haaland scoorde zijn 67e en 68e treffer voor Dortmund, daar had hij maar 67 wedstrijden voor nodig. Absurd!

Het leek een eenvoudig avondje te worden voor Dortmund, waar Donyell Malen 73 minuten mee speelde. De thuisploeg kwam via goals van Raphaël Guerreiro en Haaland en een eigen doelpunt van Marvin Friedrich op een 3-0 voorsprong. Union Berlin kwam brutaal terug in de wedstrijd door treffers van Max Kruse (penalty) en Andreas Voglsammer. Haaland hielp zijn ploeg een kleine 10 minuten voor tijd definitief aan de 3 punten.

Dortmund staat na 5 speelrondes op een 2e plek met 1 puntje minder dan koploper Bayern München. Wolfsburg, dat evenveel punten heeft (12) als Dortmund, komt later (aftrap 19.30 uur) nog in actie.