Erzgebirge wint na KRANKZINNIGE slotfase potje in 2. Bundesliga van Nürnberg

BSR Agency

admin • 22:55, 18-10-2019 / Laatste Update: 00:15, 05-01-2024

De fans van FC Erzgebirge Aue in de 2. Bundesliga hebben vrijdag de avond van hun leven gehad tegen 1. FC Nürnberg. Na 62 minuten voetballen stond de thuisploeg met 11 tegen 10 op een 1-1 gelijkspel. Maar toen begon de meest krankzinnige slotfase ooit.

In de 75ste minuut werd het 2-1. Toch kon het publiek van Erzgebirge niet lang juichen. Slechts 3 minuten later werd het al 2-2. Vervolgens werd het 4 minuten voor het 3-2. Reden tot feest, zou je denken. Maar nee hoor, in de 92ste minuut kwam Nürnberg dankzij een penalty weer langszij!

10 minuten extra tijd

In de 94ste minuut werd Florian Krüger de held van de avond, hij maakte de 4-3 en zo stond de thuisploeg alweer op voorsprong. Maar alsof het nog niet spannend genoeg was, kreeg Nürnberg in de 98ste minuut een penalty toegekend! Gelukkig voor iedere aanhanger van Erzgebirge had doelman Männel de avond van zijn leven. In de 10de minuut van de extra tijd pakte hij de strafschop waarna er meteen werd afgefloten.

Voorafgaand aan de wedstrijd zat de sfeer er nog goed in bij de uit-supporters.