Espanyol bezorgt Barcelona eerste nederlaag sinds augustus (video)

Martijn Baars • 23:59, 17-01-2018 / Laatste Update: 19:36, 12-12-2023

Lange tijd leek FC Barcelona met een 0-0 gelijkspel te eindigen in de derby met Espanyol, maar 2 minuten voor tijd verschalkte Oscar Melendo dan toch Barça-keeper Jasper Cillessen: 1-0. Het was de eerste nederlaag van Barcelona sinds 16 augustus.

1/2

Duur is die nederlaag voorlopig nog niet, want het was in de eerste kwartfinale van de Copa del Rey. In de Spaanse beker gaan de wedstrijden altijd uit en thuis. Barça ontvangt de stadgenoot dus nog in Camp Nou.

Cillessen in de hoofdrol

Cillessen redde zijn club 8 minuten voor tijd door knap een vrije trap van Marc Navarro weg te werken. Enkele minuten daarvoor kreeg de ex-Ajacied een voorwerp naar zich toegeworpen. Het raakte zijn oog. Hij ging liggen, beklaagde zich bij arbiter Ricardo De Burgos Bengoetxea, maar kon weer verder spelen.

Gemiste pingel Messi

Barcelona had toen al op voorsprong moeten staan, maar Lionel Messi zag hoe keeper Diego López zijn penalty stopte.