Europa League: Bosz ziet 10 man van Leverkusen verliezen, Arsenal nog altijd foutloos

AFP

Martijn Baars • 00:28, 30-10-2020 / Laatste Update: 05:20, 05-01-2024

Leverkusen heeft in het 2e groepsduel van de Europa League verloren van Slavia Praag. In Tsjechië gingen de Duitsers met 1-0 onderuit. Dat kwam mede omdat de formatie van coach Peter Bosz een groot deel van het duel met een man minder speelde.

Al na een minuut of 20 stond Leverkusen met 10 man op het veld na de rode kaart voor Karim Bellarabi. Na ongeveer een uur miste Nicolae Stanciu voor Slavia een strafschop. De thuisclub kwam 10 minuten voor tijd toch op voorsprong, dankzij Peter Olayinka. Daley Sinkgraven zat op de bank bij Leverkusen.

Arsenal

Arsenal had niet zoveel moeite met Dundalk, 3-0. Met 2 doelpunten kort achter elkaar nam Arsenal kort voor rust afstand. Eddie Nketiah en Joe Willock scoorden in die fase voor de Engelsen tegen de Ieren. Meteen na rust maakte Nicolas Pépé er 3-0 van.