Europa League round-up: Fran Sol schiet Kiev ronde verder, Inter helpt Nederland wél

21 februari 2019

ANP

Na de 2e serie wedstrijden hebben zich donderdagavond wederom 8 ploegen geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. Hieronder een handig overzichtje en check hier alles over de 19.00 uur-wedstrijden!


Bayer Leverkusen - FK Krasnodar (1-1)
Helaas, Peter Bosz ligt uit de Europa League. Lees HIER meer.

Benfica - Galatasaray (0-0)
Geen goals in Lissabon. Vorige week werd het 2-1 voor de Portugezen, dus Benfica is door.

Chelsea - Malmö FF (3-0)
Eindelijk kan de geplaagde coach Sarri weer juichen met Chelsea. Tegen de Zweedse tegenstander werd er in eigen huis een 'jantje' bereikt. Ruim genoeg voor minimaal 2 extra Europa League-potjes!

Dinamo Kiev - Olympiacos (1-0)
het heenduel was geëindigd in 2-2, waardoor het dus spannend zou worden. Voormalig Willem II-sensatie Fran Sol zou uiteindelijk voor de beslissing zorgen. Met zijn 1e goal in Oekraïense dienst bewees hij zijn waarde.

Racing Genk - Slavia Praag (1-4)
Een flink pak slaag voor Genk. De Belgen kwamen in eigen huis nog wel op voorsprong, maar gingen daarna met de billen bloot. Au!

Internazionale - Rapid Wien (4-0)
Goed nieuws voor Nederland! Wij hebben met Oostenrijk te maken voor de coëfficiëntenlijst, dus dan is het fijn dat er zo'n club uit het toernooi ligt. Dus bedankt Inter (waar Stefan de Vrij het bankje warm mocht houden).

Real Betis - Rennes (1-3)
Tot slot nog een stuntje! Stade Rennais speelde vorige week met 3-3 gelijk tegen Betis en wist er nu weer 3 te scoren. Betis, toch een beetje de favoriet, slaagde daar niet in en ligt dus uit Europa.