Europese top jaagt op jongste Premier League-speler ooit

16 juni 2019

ANP

De zaken gaan bij Fulham de laatste tijd niet bijzonder goed. De ploeg van Ryan Babel presteert de afgelopen jaren erg wisselvallig en degradeerde dit seizoen weer eens vanuit de Premier League naar het Championship. Toch liep er 1 iemand rond die een topjaar kende bij de Londenaren.


Zijn naam is Harvey Elliott. Hij werd dit seizoen namelijk de jongste debutant in de Premier League (16 jaar en 30 dagen) en mocht eerder al als 15-jarig jochie debuteren in de League Cup, ook een unicum. Al die records hebben Elliott heel wat aandacht opgeleverd. Zo staan de schijnwerpers van Europese topclubs als Real Madrid en FC Barcelona nu volop op het jonkie gericht.

Elliott, geboren in 2003, heeft namelijk laten weten zijn contract bij Fulham niet te willen verlengen en dus betekent het dat er opties zijn voor de grote namen in het Europese voetbal. Hoewel Fulham met man en macht bezig is het toptalent binnenboord te houden, lijkt een akkoord niet aanstaande. Een mooie kans dus, voor de clubs met het grote geld. Niet alleen de Spanjaarden zitten achter Elliott aan, ook RB Leipzig heeft zin in een transfer. Wie pikt hét nieuwe Engelse toptalent op? Wordt vervolgd!