Everton begint ook ineens te winnen: degradatiestrijd in Premier League blijft spannend

Bart van der Wijst • 18:59, 08-05-2022 / Laatste Update: 04:42, 08-01-2024

Everton lijkt net op tijd het licht te hebben gevonden. De ploeg van trainer Frank Lampard begint ineens te winnen en dat is nodig ook met het oog op de degradatiestrijd. Zondagmiddag boekte Everton een zege op bezoek bij Leicester City: 1-2.

De eindstand stond al bij rust op het scorebord. Vitalii Mykolenko zette Everton op voorsprong, waarna Patson Daka niet veel later gelijk maakte. Mason Holgate maakte in de 30e minuut de winnende voor zijn ploeg.

Boven de streep

Everton stond na de 2-0-nederlaag tegen Liverpool van een paar weken terug voor het eerst onder de degradatiestreep. Maar na 2 overwinningen op rij is de ploeg terug te vinden op de veilige 16e plek. Het verschil met nummer 18 Leeds United bedraagt maar 1 puntje, al heeft Everton wel een wedstrijd minder gespeeld.