Everton en Spurs houden strijd om Europees voetbal spannend

Getty

Sjors Tanis • 01:02, 17-04-2021 / Laatste Update: 23:34, 07-01-2024

Gylfi Sigurdsson en Harry Kane scoorden vanavond allebei 2 keer op Goodison Park, maar dat streepte elkaar af. Everton en Tottenham Hotspur schieten met een 2-2 gelijkspel weinig tot niets op in de spannende strijd om Europees voetbal in de Premier League.

Harry Kane maakte in de 27ste minuut de 0-1 voor Spurs, maar 4 minuten later trok de IJslandse spelmaker Gylfi Sigurdsson de stand al gelijk tegen zijn oude club.

'MVP' Kane

Everton kwam na 62 minuten zelfs op voorsprong, toen Sigurdsson met links raak schoot na een mooie actie en voorzet van invaller Séamus Coleman. Nu kon Everton maar kort genieten van de voorsprong, want in de 68e minuut schoot Kane met zijn 2e van de avond de 2-2 binnen. Kane is topscorer in de Premier League met 21 treffers (2 meer dan Mohamed Salah) en heeft ook de meeste assists (13 stuks, 2 meer dan Kevin de Bruyne) achter zijn naam staan.

Tottenham Hotspur en Everton blijven door het gelijkspel op de 7e en 8e plaats staan in de Premier League.