🎥 | Everton is gedeeld Premier League-koploper na deze zege op Burnley

Marcel Roes • 11:09, 14-09-2021 / Laatste Update: 19:04, 05-01-2024

Begin je dinsdagmorgen met een potje uit de Premier League! Met een samenvatting welteverstaan, maar wel een lekker lange, van Everton tegen Burnley.

Everton heeft weer aansluiting gevonden bij de koplopers in de Premier League, Manchester United, Chelsea en Liverpool. Het elftal van de Spaanse trainer Rafael Benítez won op eigen veld van Burnley met 3-1. Everton, dat nog niet verloor, won dit seizoen tot nu toe 3 van de 4 gespeelde wedstrijden.

Ben Mee kopte Burnley in de 54e minuut op voorsprong. Dat deed hij na een voorzet van Jóhann Berg Gudmundsson, oud-speler van AZ. Na een uur was het alweer gelijk, dankzij Michael Keane. Ook hij scoorde met het hoofd.

2-1 en 3-1

Het was de aanzet voor Everton om binnen 6 minuten nog 2 doelpunten te maken. Het werd 2-1 door een mooi schot van Andros Townsend, die bij de 1-1 goed was voor de assist. Opnieuw een paar minuten later maakte Demarai Gray er na een fraai uitgespeelde aanval 3-1 van.

Erik Pieters bleef op de bank bij Burnley.