Everton knokt zich met bizarre comeback naar zege op Watford

admin • 20:38, 05-11-2017 / Laatste Update: 14:00, 05-01-2024

Everton heeft na een bizarre en knappe comeback voor het eerst sinds 23 september eindelijk weer een keer gewonnen in de Premier League. Na een 0-2 achterstand werd het op een kolkend Goodison Park nog 3-2 voor The Toffees. In de 100ste minuut miste Watford nog een penalty.

Watford kwam in het 1ste kwartier na rust op een 0-2 voorsprong door goals van de Braziliaanse aanvaller Richarlison en de Belgische verdediger Christian Kabasele. Het was voor Richarlison zijn 4de treffer in 11 competitieduels.

Wat een comeback!

Everton knokte zich daarna knap terug in de wedstrijd. Door goals van Oumar Niasse en invaller Dominic Calvert-Lewin kwam de stand weer op 2-2. In de 1ste minuut van de blessuretijd schoot aanvoerder Leighton Baines vanaf de strafschopstip de 3-2 binnen. Everton overleefde vervolgens de blessuretijd van liefst 12 (!) minuten. In de 100ste minuut kreeg Watford nog een penalty, maar voormalig Everton-speler Tom Cleverley schoot naast.

Eerste winst

Het betekende de 1ste overwinning voor interim-trainer David Unsworth. Hij nam het op 23 oktober over van de ontslagen Ronald Koeman, maar onder zijn leiding gingen ook de eerste 3 wedstrijden verloren. Everton klimt door de overwinning op Watford van de 19de naar de 15de plaats in de Premier League.