Everton nog steeds ongeslagen met scorende Lukaku

admin • 19:47, 25-02-2017 / Laatste Update: 22:22, 07-01-2024

Ronald Koeman's Everton doet het niet slecht in de Premier League dit seizoen. De club uit Liverpool won van Sunderland met 2-0. Romelu Lukaku was weer eens trefzeker en staat nu aan kop van de Engelse topscoorderslijst.

Koeman was alweer 8 wedstrijden ongeslagen, voordat hij aan de wedstrijd tegen de oude club van Dick Advocaat begon. Ondanks een verdedigend Sunderland Idrissa Gueye op aangeven van Seamus Coleman voor rust de 1e goal van Everton te maken.

Topscoorder Lukaku

In de 2e helft vond Lukaku het net en dat was niet voor het eerst dit seizoen. Tien minuten tijd scoorde hij de 2-0, op aangeven van Kevin Mirallas. Het was alweer zijn 17e doelpunt in de Premier League, even veel als Arsenal's Alexis Sanchez.

Sunderland had weinig in te brengen. Ze wisten zelfs de hele wedstrijd geen schot op goal te lossen.

Lekker seizoen voor Koeman

Dankzij de overwinning is Everton nu alweer 9 wedstrijden op rij ongeslagen en staan ze in de Engelse competitie op een nette 7e plek. 4 punten achter op Manchester United, die nog een wedstrijd minder gespeeld hebben en 4 punten voor op West Bromwich Albion.