Everton rolt Swansea op en draait steeds beter na vertrek Koeman

admin • 00:06, 19-12-2017 / Laatste Update: 02:36, 08-01-2024

Everton lijkt steeds iets beter te gaan draaien sinds het vertrek van trainer Ronald Koeman. Maandagavond werd met 3-1 gewonnen van Swansea City.

Leroy Fer had de bezoekers na 35 minuten op voorsprong gezet, maar daarna nam Everton de touwtjes in handen. Dominic Calvert-Lewin tekende in de blessuretijd van de 1e helft voor de gelijkmaker. Hij was alert met een rebound, nadat Lukasz Fabianski de strafschop van Wayne Rooney had gekeerd.

9e

Na rust trok de ploeg van trainer Sam Allardyce de wedstrijd definitief naar zich toe. Gylfi Sigurdsson zette Everton op voorsprong, waarna Wayne Rooney niet nogmaals faalde vanaf 11 meter. Door de overwinning is Everton, dat midweeks op bezoek bij Newcastle United ook al de volle buit pakte, gestegen naar de 9e plek in de Premier League.