Everton, met Stekelenburg op goal, na penalty's uitgeschakeld door Southampton

Martijn Baars • 09:39, 03-10-2018 / Laatste Update: 13:53, 08-01-2024

Maarten Stekelenburg mocht eindelijk weer eens keepen bij Everton, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg dinsdagavond werd uitgeschakeld in de Carabao Cup. Na penalty's was Southampton te sterk in de 3e ronde van de voormalige League Cup.

De 36-jarige Haarlemmer stopte 1 penalty van Southampton, maar zag 2 teamgenoten missen. Richarlison schoot de bal vanaf 11 meter over het doel en Theo Walcott stuitte op doelman Angus Gunn, waarna Cédric Soares voor de beslissing zorgde.

Leicester City

Southampton, waarbij verdediger Wesley Hoedt de hele wedstrijd op de bank zat, was kort voor rust op voorsprong gekomen via Danny Ings. In de 85e minuut trok invaller Walcott de stand gelijk (1-1), waardoor strafschoppen noodzakelijk werden. Southampton treft Leicester City in de 4e ronde van de League Cup.