Exit Mourinho? ManUtd gaat in bekertoernooi onderuit tegen Derby County

Bart van der Wijst • 01:11, 26-09-2018 / Laatste Update: 00:10, 06-01-2024

José Mourinho moet serieus rekening gaan houden met een ontslag, zo lijkt het. De Portugese oefenmeester zag zijn Manchester United dinsdagavond namelijk onderuit gaan tegen Derby County, dat uitkomt in het Championship. Na strafschoppen was die ploeg te sterk.

Lang leek Jack Marriot de matchwinner te worden. Hij kopte in de 85ste minuut de 1-2 achter doelman Lee Grant, die in het veld was gekomen nadat Sergio Romero rood kreeg. In extremis zorgde Marouane Fellaini ervoor dat penalty's uitkomst moesten bieden.

Géén Pogba

Manchester United begon met een sterke opstelling aan de wedstrijd, maar zonder Paul Pogba. De Fransman zou ruzie hebben met Mourinho, die hem niet eens op de bank wilde hebben.

Toch leek ManUtd niet al te veel last te hebben van de afwezigheid van Pogba. Na 3 minuten lag de bal al in het mandje, door toedoen van Juan Mata. Die openingstreffer werd na een kwartier in de 2de helft weggepoetst door een héérlijke treffer van Harry Wilson. De huurling van Liverpool poeierde een vrije trap in de kruising. In de 95ste minuut kopte Fellaini alsnog de gelijkmaker binnen.

Lange penaltyreeks

Tijdens de penaltyreeks, waar overigens geen ABBA-systeem werd gehanteerd, miste beide ploegen weinig. Na 14 pingels stond het 7-7. Phil Jones werd uiteindelijk de schlemiel van United, door bij een 8-7 stand te missen. Anders gezegd, Scott Carson werd de held.

United is het seizoen rampzalig begonnen. In de competitie is het voetbal niet om aan te gluren en de ploeg bezet een 7de plek. Het gat met de grote rivaal Liverpool, is 8 punten.