Familie en vrienden bewijzen Sala laatste eer tijdens uitvaart

17 februari 2019

EFE/JAVIER ESCOBAR

Familie en vrienden hebben spits Emiliano Sala de laatste eer bewezen. Ze woonden de uitvaart bij in een gymzaal in de Argentijnse stad Progreso, waar de verongelukte Argentijnse voetballer vroeger vaak speelde.


Het lichaam van de 28-jarige Sala kreeg een heldenontvangst in Progreso, waar veel mensen hun laatste eerbetuigingen aan hun voetbalidool brachten voordat het lichaam werd weggevoerd voor de crematie. ,,Het is iets dat ik nog steeds niet kan begrijpen of accepteren omdat het zoveel pijn doet,” zei Lucia Torres in tranen. ,,Mijn stad ging op 21 januari dicht en is tot op de dag van vandaag gesloten.”

Emi
Sala was de bekendste persoon uit Progreso, een stad met enkele duizenden inwoners in de Argentijnse provincie Santa Fe, en werd door velen aanbeden. Hij was van kinds af aan bekend als ‘Emi’.

Verwondingen
Sala en piloot David Ibbotson zaten in het vliegtuig dat op maandag 21 januari van de radar verdween. De 2 waren op weg van Frankrijk naar Engeland, nadat de voetballer van FC Nantes voor 20 miljoen euro was overgenomen door Cardiff City, toen het toestel in zee stortte.

Uit onderzoek is gebleken dat Sala stierf aan verwondingen aan zijn hoofd en romp toen zijn vliegtuig in het kanaal stortte.

'Nog nooit zoiets gezien'
Onder de aanwezigen op de begrafenis waren Cardiff City’s manager Neil Warnock en zijn Nantes teamgenoot Nicolas Pallois. ,,Hij is mijn speler, hij heeft voor mij getekend’, zei Warnock over Sala en voegde eraan toe dat hij de familie van de voetballer heeft ontmoet. ,,En dan kijk je hier rond in het hele dorp. Het is alsof het hele dorp er deel van uitmaakt. Ik heb nog nooit zoiets gezien. Mensen lieten me foto’s zien waar hij 4 jaar oud was, toen 7 jaar en ik sprak met zijn leraar. “

Piloot nog niet gevonden
Sala’s lichaam werd vorige week uit het wrak van de zeebodem gehaald, maar de piloot van het vliegtuig is nog steeds vermist. De autoriteiten hebben gezegd dat het onderzoek van de afdeling luchtongevallenonderzoek tot 12 maanden kan duren.