Fanatiek Chili is beter maar speelt gelijk tegen Duitsland

admin • 23:50, 22-06-2017 / Laatste Update: 07:21, 05-01-2024

Chili was vooral in de 1ste helft veel beter dan Duitsland, maar toch hebben de 2 landen in de groepsfase van de Confederations Cup in Rusland donderdagavond gelijkgespeeld. In Kazan werd het 1-1 door goals van Alexis Sánchez en Lars Stindl. Chili en Duitsland zijn wel al bijna zeker van de volgende ronde.

Alexis Sánchez, wie anders, zette Chili op voorsprong. Na slecht uitverdedigen van Shkodran Mustafi kwam de kleine rappe aanvaller van Arsenal aan de bal en stoof richting het doel van Manuel Neuer. Met een leep puntertje klopte hij de keeper via de binnenkant van de paal in de 6e minuut. Sánchez is door zijn goal all-time topscoorder van Chili. Hij heeft er nu 38 gescoord.

Na 20 minuten spelen had Chili al op 2-0 kunnen staan. Eduardo Vargas haalde vanaf dik 20 meter snoeihard uit, maar zijn schot kletste op de onderkant van de lat, net niet in het Duitse doel.

Chili is beter

Chili was sowieso een stuk beter dan de Duitsers in de 1ste helft van de wedstrijd. Ze zetten goed druk en speelden erg fanatiek. Duitsland kwam er daardoor heel moeilijk uit en Chili was gevaarlijker in de aanval. Toch maakte Lars Stindl redelijk uit het niets de gelijkmaker vanuit de 1ste echte kans voor de Duitsers. De spits van Borussia Mönchengladbach tikte een strakke voorzet van Jonas Hector als een echte goaltjesdief binnen.

Na rust

Vlak na rust ging Chili gewoon verder waar het gebleven was. Het 1ste wapenfeit kwam weer van Sánchez. Hij legde aan voor een vrije trap vanaf een meter of 17, maar die verdween net boven de rechterkruising op het dak van het doel. Naarmate de wedstrijd ouder werd, begon de energie een beetje uit het spel van Chili te verdwijnen en daardoor kakte de wedstrijd een beetje in.

De volgende ronde

De wedstrijd kabbelde zo naar z'n eind. Omdat Australië en Kameroen eerder op de donderdag gelijkspeelden, hoeven de Chilenen en de Duitsers zich niet zo'n zorgen te maken. Met nog 1 wedstrijd te spelen staan zij 3 punten voor op de 2 andere concurrenten en lijkt de kans groot dat zij naar de knock-outfase van het toernooi gaan.