📸 | FC Barcelona stookt het vuurtje voor El Clasico alvast op met megagrote Frenkie de Jong in Madrid

6 april 2021

FC Barcelona heeft de verhoudingen met Real Madrid voor El Clásico van komende zaterdag (21.00 uur) alvast op scherp gezet. Niet ver van Estadio Santiago Bernabéu prijkt een enorme advertentie met daarop de Barcelona-spelers Frenkie de Jong en Pedri. ‘Ganas De Clásico’ staat er als tekst bij, wat ‘Kan niet wachten op de Clásico’ betekent.


Het is niet voor het eerst dat FC Barcelona die advertentieruimte in Madrid gebruikt. In december deed Joan Laporta dat ook al, kort nadat bekend was geworden dat hij weer in de race was om voorzitter van FC Barcelona te worden. "Ik kijk ernaar uit om je weer te zien’, was destijds de tekst. Laporta was van 2003 tot 2010 al voorzitter van FC Barcelona. De Catalanen wonnen in die periode veel prijzen.

Strijd om de titel
De wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona wordt zaterdagavond gespeeld in de Spaanse hoofdstad, maar niet in Estadio Santiago Bernabéu. Real speelt sinds vorig jaar in het Estadio Alfredo Di Stéfano op het eigen trainingscomplex, omdat het stadion een grote renovatie ondergaat. Beide clubs zijn na een tegenvallende reeks van koploper Atlético Madrid weer helemaal terug in de strijd om de titel. Barcelona staat 1 punt achter op de koploper, Real 3 punten.