FC Basel-trainer: ‘Zegt iets over PSV dat ze zo dicht bij Ajax staan’

22 juli 2019

Getty Images

Marcel Koller, de trainer van PSV-tegenstander FC Basel, heeft veel respect voor het niveau van PSV. Dat wilde hij maandag in ieder geval laten merken op de persconferentie. Dinsdagavond nemen de 2 teams het tegen elkaar op.


Dat FC Basel hoger staat op de UEFA-ranglijst, zegt hem weinig. Volgens hem is PSV favoriet: ,,PSV is een ploeg die heel dichtbij Ajax is geëindigd in de Nederlandse competitie en we hebben allemaal gezien hoe Ajax in het afgelopen seizoen Europa en misschien wel de wereld heeft verrast. De Nederlandse competitie moet dus wel sterk zijn en dat PSV zo dichtbij Ajax is geëindigd, zegt wel iets.” 

Exit Luuk
Een mogelijke zwakte van PSV is het gemis van Luuk de Jong. De in Zwitserland geboren spits vertrok deze zomer naar Sevilla. ,,Zo gaat het vaker. Clubs met meer geld kopen de beste spelers nu eenmaal weg. Ik heb een paar wedstrijden van vorig seizoen van PSV gezien en zag een speler aan het werk die heel bepalend was in een aantal facetten van het spel. Bijvoorbeeld op de momenten dat druk werd gezet. Hij bracht veel voor PSV en anderen zullen het nu over gaan nemen.”

Van Wolfswinkel
Ook Ricky van Wolfswinkel kwam aan het woord. De spits met een Vitesse- en FC Utrecht-verleden had het onder meer over de sfeer in het stadion: ,,Die is hier altijd goed, maar we hebben spelers die al vaak voor veel toeschouwers hebben gespeeld en het gaat erom wat er op het veld gebeurt. Ik reken op een basisplaats. Tegen PSV heb ik er geloof ik nog nooit naast gestaan.”

Weinig transfers
De Zwitsers kennen een rustige transferzomer, in tegenstelling tot PSV. ,,Het streven is om de groep bij elkaar te houden en dat is belangrijk”, zegt Van Wolfswinkel. ,,Maar tot 1 september blijft dat relatief. We zijn al begonnen en hebben afgelopen weekend een goede overwinning geboekt tegen FC Sion.”