FC Bayern wint bij rentree Mazraoui dik van Augsburg ondanks slippertje De Ligt

Bart van der Wijst • 19:09, 11-03-2023 / Laatste Update: 14:32, 08-01-2024

FC Bayern heeft in de Duitse Bundesliga geen fout gemaakt. Het werd een schiettent in de Allianz Arena tegen FC Augsburg: 5-3. Matthijs de Ligt speelde bijna de hele wedstrijd en veroorzaakte een penalty, maar dat had geen gevolgen. Ook maakte oud-Ajacied Noussair Mazraoui zijn rentree.

Mergim Berisha zette de uitploeg na 117 tellen op voorsprong. Daarna was het de beurt aan de thuisploeg. En hoe! FC Bayern rolde Augsburg nog voor rust op door treffers van João Cancelo, Benjamin Pavard (2) en Leroy Sané.

Rentree

In minuut 60 veroorzaakte De Ligt een penalty die benut werd door Berisha: 4-2. Dichterbij kwamen de bezoekers niet; Alphonso Davies maakte in de 74e minuut aan alle onzekerheid een einde door de 5-2 te maken. Diep in blessuretijd scoorde Irvin Cardona nog een eretreffer namens Augsburg.

Ryan Gravenberch en Daley Blind maakten als invallers nog minuten. Mazraoui maakte 10 minuten voor tijd zijn rentree nadat hij wekenlang er niet bij was vanwege een ontsteking in het hartzakje.

Borussia Dortmund komt later nog in actie, zij spelen de uitwedstrijd tegen aartsrivaal Schalke 04 (aftrap 18.30 uur).