FC Nantes en Cardiff City maken ruzie over transfersom betreurde Sala

20 februari 2019

AFP

Cardiff City betaalt voor 27 februari de eerste 6 miljoen euro van de transfersom voor de verongelukte voetballer Emiliano Sala aan Nantes FC. Dat meldt The Guardian woensdagavond op de website.Nantes wilde eigenlijk woensdag al het 1e deel van de totale transfersom van 20 miljoen euro ontvangen. De Franse club dreigde naar de FIFA te stappen als Cardiff City niet op tijd zou betalen.

Toch een deal
Beide clubs hebben elkaar alsnog gevonden en afgesproken dat Cardiff City volgende week aan de 1e verplichtingen voldoet. De club uit Wales wil eerst de resultaten afwachten van het onderzoek van de AAIB, het Britse onderzoeksteam voor vliegtuigongelukken.

Anderen aansprakelijk stellen
Mocht het onderzoek uitwijzen dat het kleine vliegtuigje geen vergunning had om passagiers op commerciële basis te vervoeren, dan overweegt Cardiff City degenen die de vlucht hebben geregeld aansprakelijk te stellen, zo meldde The Telegraph afgelopen weekend. De club wijst dan naar spelersmakelaars Willie en Mark McKay, die door Nantes waren ingehuurd om de transfer te begeleiden.

'Fatsoenlijke club'
Voorzitter Mehmet Dalman van Cardiff City liet eerder weten dat de club aan alle vastgelegde verplichtingen zal voldoen. ,,Als uit het contract blijkt dat wij 20 miljoen euro moeten betalen, dan doen we dat. We zijn een fatsoenlijke club.''