‘FC Nantes wil ondanks drama rondom Sala zo snel mogelijk centen zien van Cardiff City’

6 februari 2019

EPA

Eindelijk kwam er deze week nieuws naar buiten over het vliegtuigdrama rondom Emiliano Sala. Het vliegtuig waarin hij zat dat vorige week van de radar verdween, werd gevonden op de bodem van de zee. Inmiddels heeft FC Nantes een oproep gedaan aan Cardiff City, om geld over te maken.


Dat schrijft BBC. Sala werd door Cardiff voor een recordbedrag van 17 miljoen euro overgenomen van FC Nantes. Die club heeft nog geen betaling ontvangen en wil juridische stappen ondernemen als het niet binnen 10 dagen een bedrag binnenkrijgt. Cardiff moet het transferbedrag binnen 3 jaar afbetalen.

Cardiff wil wachten
In Wales werd verbaasd gereageerd op het verzoek van Nantes. Bij Cardiff City willen ze pas betalen als het complete onderzoek rondom Sala is afgerond. Maandag werd een lichaam gevonden in het wrakstuk dat op de bodem van de zee licht. De Premier League-club wil dat eerst afwachten, voordat ze het transferbedrag overmaken naar Nantes.

Hoe zat het ook alweer?
Emiliano Sala ondertekende 19 januari een contract in Cardiff City bij zijn nieuwe club. Dat weekend vloog hij gelijk terug naar Nantes om daar afscheid te nemen van zijn ploeggenoten. Op 21 januari vlogen Sala en piloot David Ibbotson weer terug, maar het vliegtuigje verdween van de radar.

Na een aantal dagen werd de zoekactie rond de Kanaaleilanden stopgezet. Privé-onderzoekers konden zich daar niet in vinden en ondernamen zelf actie. Zondagavond werd het vliegtuigje gevonden op de zeebodem.