FC Saarbrücken viert promotiefeestje iets te uitbundig

29 mei 2020

REUTERS

Een spontaan promotiefeestje van enkele spelers, stafleden en officials van FC Saarbrücken heeft in Duitsland voor de nodige ophef gezorgd. Door de definitieve beëindiging van het seizoen in de Regionalliga Südwest keert de club voor de 1e keer na 6 jaar terug in de 3. Bundesliga. Dat bondsbesluit leidde in de stad onder meer tot feestende mensen op straat waarbij ook mensen van de club werden gezien.


De coronaregels werden tijdens het volksfestijn totaal niet nageleefd. Dat is extra pikant, omdat 1. FC Saarbrücken op 9 juni nog een belangrijk duel wacht in de halve finales van de Duitse beker, met als tegenstander Bayer Leverkusen, de ploeg van trainer Peter Bosz. In de Bundesliga wordt inmiddels weer gevoetbald, maar onder zeer strenge voorwaarden.

Pure vreugde
"Voor ons is de quarantaineperiode voor die wedstrijd nog niet aangebroken”, probeerde voorzitter Hartmut Ostermann alle kritiek nog enigszins terug te kaatsen. "Maar we gaan het gedrag van de betrokken personen intern nog wel even duidelijk aan de orde stellen. Ik weet dat je pure vreugde niet helemaal kunt indammen. We moeten ons daarbij echter wel aan de hygiëneregels houden.”

'Onze historische bekerwedstrijd niet in gevaar brengen'
Ostermann had eerder nog op de website van zijn club een algemene oproep gedaan om toch vooral op veilige afstand van elkaar de promotie te vieren. "We mogen onze historische wedstrijd in de Duitse beker niet in gevaar brengen”, waarschuwde hij. Uitgerekend zijn eigen ‘personeel’ ging daarna in de fout.