FC Twente-speler Celina schrijft geschiedenis met Kosovo

Bart van der Wijst • 09:45, 06-09-2016 / Laatste Update: 08:26, 08-01-2024

FC Twente-speler Bersant Celina heeft geschiedenis geschreven met Kosovo. Het land speelde maandag in en tegen Finland voor het eerst een officiële interland. De van Manchester City gehuurde Celina kwam als invaller binnen de lijnen.

De aanvaller/middenvelder werd in de 66ste minuut ingebracht als vervanger van Albert Bunjaku. Op dat moment stond er een 1-1 stand op het scorebord. Paulus Arajuuri zette Finland in de eerste helft van het WK-kwalificatieduel op voorsprong. Valon Berisha tekende na een uur spelen voor het eerste officiële doelpunt van Kosovo.

Met Celina in de ploeg ging Kosovo nog op zoek naar de winnende treffer. Die bleef echter uit, terwijl ook Finland niet meer tot scoren kwam.