Fekir schiet Lyon laat naar de winst in oranje getinte topper (video's)

AFP

Trevor Wagener • 01:05, 14-10-2017 / Laatste Update: 17:00, 12-12-2023

Olympique Lyon heeft vrijdagavond laten zien hoe je een overwinning in de laatste seconden van de wedstrijd meepakt. In blessuretijd werd het thuisduel met AS Monaco met 3-2 gewonnen. Nabil Fekir tekende in de 95ste minuut voor de winnende goal.

Bij thuisploeg Olympique Lyon startte Kenny Tete in de basis. Memphis Depay moest het doen met een invalbeurt in de 2e helft.

Terence Kongolo mocht bij AS Monaco dan eindelijk zijn opwachting maken de Franse competitie. De oud-speler van Feyenoord speelde tot dusver alleen in de Super Cup tegen PSG voor Monaco. Vrijdagavond kreeg de verdediger een basisplaats.

Op en neer

Kongolo zag zijn ploeg op 1-0 achter komen door Mariano Diaz (video boven), maar kort daarop langzij komen. Ronny Lopes dacht met een schuiver zijn ploeg voor een tijdje op gelijke hoogte te hebben gebracht, maar Nabil Fekir besliste anders. De Frans international rondde een mooie aanval af: 2-1.

(lees verder onder de video's)

Traoré: van held naar schlemiel

De Monegasken lieten het er niet bij zitten en joegen op de gelijkmaker. Die kwam uiteindelijk van de voet van Adama Traoré, die de bal schitterend in het Lyon-doel verwerkte. Even leek hij de held van Kongolo en co te worden, tot hij een paar minuten voor tijd een gemakkelijke kans miste.

Flicky Fekir

Uiteindelijk was het Fekir die de wedstrijd in extremis op individuele klasse besliste. De inmiddels ingevallen Memphis Depay mocht niet eens aanleggen voor de vrije trap, want die werd door Fekir fantastisch benut: