Fekir snapt het probleem niet en heeft geen spijt: ‘Ik vier mijn doelpunten zoals ik dat wil’

6 november 2017

AFP

Nabil Fekir liet zondagavond à la Messi zijn shirt zien aan de supporters van Saint-Étienne, nadat hij de 5-0 binnenschoot. De supporters pikten dat niet en bestormden het veld, maar spijt heeft hij zeker niet: "Ik vier mijn doelpunten zoals ik dat wil."


Dat het niet helemaal handig was, ziet Fekir nu ook wel een beetje in. "Misschien was het niet handig, maar ik ga niet mijn excuses aanbieden. Ik zie ook niet in dat ik iets verkeerds heb gedaan", zei de spits. Hij trok na zijn 2de doelpunt van de avond zijn shirt uit en ging voor de tribune van de fanatieke fans van Saint-Étienne staan. Hij liet de achterkant van het shirt zien, met rugnummer 18 en zijn naam.

Bestorming
Kenny Tete stond naast Fekir en vond het allemaal wel mooi. De supporters van de thuisploeg, die waren minder blij met het tafereel en voelden zich zó beledigd dat ze het veld op kwamen gestormd. De wedstrijd werd daardoor voor 20 minuten stilgelegd.

'Feestje verpest'
De trainer van Olympique Lyon, Bruno Genesio, was nou ook niet echt bepaald blij met de actie van Fekir. "Hij vierde zijn doelpunt op een manier die niet goed is", zei hij. "Hij bedoelde het denk ik niet verkeerd, want hij heeft respect voor iedereen. Maar dit keer heeft hij het feestje een beetje verpest."

Memphis Depay tekende zondagavond voor het 1ste doelpunt van Olympique Lyon, dat door de overwinning naar plek 3 in Ligue 1 klom. Het verschil met koploper Paris Saint-Germain is nu 7 punten.