Fener wint dankzij provocerende Van Persie

admin • 22:00, 05-02-2017 / Laatste Update: 14:47, 05-01-2024

Robin van Persie heeft Fenerbahçe een plek in de kwartfinale van de Turkse beker bezorgd. De linkspoot maakte zondag op een heet avondje in de Vodafone Arena het enige doelpunt in de kraker met stadgenoot Besiktas: 0-1.

Lekker sfeertje...

Het ging er in Istanboel zondag bij vlagen heet aan toe. Zo was er een neit zo vriendelijk onderonsje tussen Besiktas-manager Senol Günes en Fenerbahçe-verdediger Simon Kjaer. Ook vond Van Persie het nodig zijn tong uit te steken naar de fans van de thuisploeg en kort na z'n doelpunt gleed Van Persie op z'n knieën precies voor Zaandammer Oguzhan Özyakup langs, waarbij Van Persie de aanvoerder van Besiktas even liet zien wie de baas is.

BREAKING| Beşiktaş manager Şenol Güneş attacked Simon Kjær at the end of the first half! pic.twitter.com/tX4eeYpP5Q

— Fener Int (@fenerint) 5 februari 2017

Robin van Persie shows Oğuzhan Özyakup who's in charge. pic.twitter.com/Kz8ug8qgAv

Rood voor Fener en veel gele kaarten

Toen Van Persie scoorde, 20 minuten voor tijd, speelde Besiktas al een half uur met 10 man na rood voor de Servische verdediger Dusko Tosic. Er vielen ook nog 6 gele kaarten, waaronder 1 diep in blessuretijd voor Jeremain Lens, die net als Van Persie het hele duel speelde bij de ploeg van Dick Advocaat.