Fenerbahçe speelt weer gelijk, Van Persie doet helft mee

Photo News

admin • 01:06, 21-08-2017 / Laatste Update: 02:55, 08-01-2024

Fenerbahçe heeft ook de 2de competitiewedstrijd niet weten te winnen. Na het gelijkspel bij promovendus Göztepe (2-2) speelde de Turkse nummer 3 van vorig seizoen zondagavond in eigen stadion weer gelijk, dit keer tegen Trabzonspor: 2-2.

Na 5 minuten zette Burak Yilmaz de bezoekers al op voorsprong. Vlak voor het rustsignaal maakte Alper Potuk de gelijkmaker. Een klein kwartier na rust was het Olcay Sahan die Trabzonspor weer op een doelpunt verschil schoot. Robin van Persie stond toen al niet meer binnen de lijnen. De 34-jarige Nederlander kwam na de rust niet meer terug op het veld. 6 minuten voor tijd maakte de kleine Franse middenvelder Mathieu Valbuena vanaf de strafschopstip de 2-2.

Europa League

Donderdag wacht Fenerbahçe thuis een lastige klus in de play-offs van de Europa League. De Turken moeten een 2-0 nederlaag zien weg te poetsen tegen het Macedonische FK Vardar.