🎥 | Fenomeen Haaland helpt Dortmund aan zege op PSG in Champions League

BSR

Sjors Tanis • 23:53, 18-02-2020 / Laatste Update: 16:30, 07-01-2024

Erling Haaland heeft opnieuw bewezen een uniek talent te zijn. De 19-jarige spits van Borussia Dortmund, die in de winterstop overkwam van RB Salzburg, hielp zijn nieuwe ploeg met 2 doelpunten aan de overwinning tegen Paris Saint-Germain in de heenwedstrijd van de 8e finales in de Champions League: 2-1.

Op 11 maart is de return in Parijs.

Dortmund heerst in 1e helft, maar scoort niet

Thuisploeg Borussia Dortmund domineerde voor rust tegen de sterren van Paris Saint-Germain, maar tot doelpunten leidde dat niet. Onder andere Haaland wist PSG-doelman Keylos Navas niet te verschalken. Aan de andere kant was PSG slechts 1 keer dreigend met een vrije trap van Neymar die net over ging.

Spektakel in slotfase

In de 2e helft leek de wedstrijd dood te bloeden, maar dat veranderde in de laatste 20 minuten. Uit de kluts zette het Noorse fenomeen Haaland de thuisploeg op voorsprong. Maar lang kon Dortmund niet genieten van de voorsprong, want op aangeven van Kylian Mbappé wist die andere sterspeler, Neymar, te scoren: 1-1. Check hier de 1-0 en de 1-1.

Haaland doet het wéér, en hoé!

PSG dacht op weg naar te zijn naar een gelijkspel in Dortmund, maar daar besloot Haaland anders over. Het 19-jarige fenomeen knalde vlak buiten het 16-metergebied de bal keihard én secuur in de bovenhoek: 2-1. Zo bezorgde de spits zijn ploeg een degelijke uitgangspositie voor de return op 11 maart in Parijs. Al mag PSG, dat een matige pot speelde in Dortmund, niet klagen met een uitdoelpunt op zak.

Haaland staat door zijn 2 treffers nu alweer op 11 doelpunten in 7 wedstrijden voor Borussia Dortmund. Een bizar sterke score! Én: Haaland heeft dit Champions League-seizoen al 10 keer gescoord: 8 keer voor RB Leipzig en nu dus 2 voor Dortmund.

Check hier de prachtige 2-1 van Haaland: