Fenomeen Piatek weer de matchwinner bij AC Milan

AFP

admin • 23:46, 09-03-2019 / Laatste Update: 01:53, 05-01-2024

De Poolse spits Krzysztof Piatek heeft AC Milan weer een overwinning bezorgd. De winteraanwinst, in januari voor zo'n 35 miljoen euro overgekomen van Genoa, tikte kort na rust de 1-2 binnen in de uitwedstrijd tegen Chievo Verona.

Het betekende voor Piatek al zijn 8e doelpunt voor Milan, waarvan hij er 6 in de Serie A maakte. Voor de winterstop tekende de Pool bij Genoa voor 13 competitiedoelpunten.

Beslissing

Lucas Biglia had de ploeg van trainer Gennaro Gattuso na een half uur uit een vrije trap op voorsprong gezet. Kort voor rust kwam Chievo Verona, de hekkensluiter van de Italiaanse competitie, langszij door een doelpunt van Përparim Hetemaj. Gattuso moest de 2e helft voor straf vanaf de tribune volgen, na commentaar op de arbitrage. Hij zag hoe Piatek in de 57e minuut weer beslissend was.

Champions League

AC Milan verstevigde daardoor de 3e plek in de Serie A, achter Juventus en Napoli. Daarmee wordt de kans met de week groter dat de club na 5 seizoenen weer eens in de ooit zo vertrouwde Champions League mag spelen. De koploper uit Turijn heeft wel maar liefst 24 punten meer dan de 'Rossoneri'. Chievo Verona won dit seizoen pas 1 keer en staat met 10 punten onderaan.