Fenomenale Messi schiet 3 keer geweldig raak tegen Real Betis (video's)

EPA

Brian Vesseur • 23:41, 17-03-2019 / Laatste Update: 06:17, 08-01-2024

FC Barcelona - en met name Lionel Messi - was fantastisch zondagavond. Real Betis werd in eigen huis helemaal weggetikt, mede dankzij 3 doelpunten van de Argentijn. 2 van de doelpunten waren van ongelofelijke klasse. In totaal werd het 1-4.

De Argentijnse vedette opende na 18 minuten de score door een vrije trap in de bovenhoek te schieten. Op slag van rust tikte Messi ook de tweede goal van Barcelona binnen, na een fraaie combinatie met Luis Suárez.

Suárez

Suárez tekende na ruim een uur spelen zelf voor een treffer. De Uruguayaan soleerde door het hart van de Betis-defensie en rondde koeltjes af. In de 82ste minuut deed Loren Morón namens de thuisploeg wat terug, maar tot een spannende slotfase kwam het niet meer. Want enkele minuten later plaatste Messi een magistrale kers op de taart; vanaf de rand van de zestien stiftte hij de bal onderkant lat binnen en maakte hij zijn hattrick compleet.

Door de overwinning profiteert Barcelona optimaal van de nederlaag van Atlético Madrid gisteren bij Athletic Club (2-0). De Catalanen staan nu eerste in La Liga met tien punten voorsprong op Atlético. Twee punten daarachter staat Real Madrid.